

Tort de cafea
Ingrediente:
Blatul:
* sase oua
* sase linguri zahar (150 gr)
* sase linguri faina (150 gr)
* 1 lingurita cafea solubila
Crema:
* 250 g unt
* 2 oua intregi
* 4 linguri apa
* 2 linguri cafea solubila
* 1 lingura rom
Siropul:
* 4 linguri zahar
* 50ml rom
* 200ml apa
Modul preparare:
Se face pandispan obisnuit, numai ca faina se amesteca cu cafeaua naturala si astfel se adauga. Se coace la fel. Cand este rece se taie blatul in 3 foi, se insiropeaza cu siropul rece toate cele 3 foi. Crema se prepara dupa metoda cremei universale. Se suprapun foile de tort cu 2/3 din crema iar cu 1/3 se unge pe dinafara. Se baloteaza cu nuca si se orneaza dupa preferinte. Se poate glasa cu serbet.
Tort cu frisca
Ingrediente:
* oua 12 buc.
* vanilie
* faina 200 g
* unt 100 g
* zahar pudra 150 g
* migdale 150 g
* 1/2 baton vanilie
Modul de preparare:
Se freaca spuma 8 galbenusuri cu 200 g zahar dupa care se adauga vanilie, 200 g faina si albusurile spuma. Se coace in forma de tort la foc potrivit. Cand tortul este copt si racit se taie in trei blaturi; se insiropeaza blaturile, apoi se umplu cu o crema facuta din 4 galbenusuri, 100 g unt, 150 g zahar pudra, 150 g migdale oparite, curatate si macinate precum si 1/2 baton vanilie.
Untul se freaca spuma cu zaharul dupa care se adauga pe rand celalate materiale. Se umplu foile cu aceasta crema. Tortul se imbraca intr-un strat gros de frisca indulcita si vanilata.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu